Behandeling

Voor Wie?

Je kunt bij mijn praktijk terecht als je last hebt van angst-, stemmings-, dwang- of traumaklachten, zelfbeeldproblematiek of persoonlijkheidsproblematiek. Ook na moeilijke levensgebeurtenissen, of wanneer je geen duidelijk zicht hebt op de herkomst en aard van je klachten, ben je welkom. Ik werk evidence-based, doelgericht en volgens de GGZ-standaarden.

Wanneer er sprake is van ernstigere of acute klachten, zoals acute psychoses of suïciderisico, zal ik je doorverwijzen naar de klinische specialistische GGZ. Bij ernstigere eetstoornissen is behandeling binnen de klinische specialistische GGZ eveneens passender.

Invalshoek

Ik werk op basis van de psychodynamische psychotherapie, waarbij de nadruk ligt op de dieperliggende oorzaak van persoonlijke conflicten en psychische stoornissen. Hierbij speelt niet alleen de huidige beleefwereld, maar ook het ontdekken van onbewuste processen en patronen (vaak ontstaan in het verleden) een belangrijke rol.

Ik maak gebruik van verschillende behandelmodaliteiten, waaronder mentalisatiegebaseerde therapie, schematherapie, mindfulness, hypnotherapie en onderdelen van EMDR.

Graag ga ik met je op zoek naar een manier om je psychische klachten te verminderen of beter hanteerbaar te maken.

Onderaan vindt je de GGZ-standarden en indicaties voor psychodnamische psychotherapie.

 

Duur

Een afspraak duurt tussen de 45 en 50 minuten en vindt in de meeste gevallen een keer per week plaats. Afhankelijk van jouw klachten en de vraagstelling plannen we samen de duur van de behandeling. Soms kan een behandeling naar enkele gesprekken worden afgerond. De gemiddelde behandelduur bedraagt ca.1 jaar. Bij dieper liggende en ernstigere klachten kan een behandeltraject ook langer duren. Ook hier maken we samen afspraken over en bekijken regelmatig jouw ontwikkeling en tevredenheid over onze samenwerking. 

Voor algemene informatie over psychotherapie vindt je hier meer informatie:

Diagnostiek

Om een beter begrip te krijgen van jouw klachten, persoonlijkheid en cognitief en emotioneel functioneren maak ik gebruik van psychologische tests, vragenlijsten en evaluaties. Het doel is om een diagnose te stellen, de problematiek in kaart te brengen en passende behandeldoelen op te stellen. Dit proces kan bestaan uit gesprekken, vragenlijsten, observaties, en soms aanvullende testen zoals intelligentie- of neuropsychologische tests. De resultaten helpen mij om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen en de voortgang van de therapie te evalueren.

Tarieven 

De behandeling kan vergoed worden als je een geldige verwijsbrief van jouw huisarts hebt. Ook moet er sprake zijn van een psychische stoornis die onder de verzekerde zorg valt.

In één of enkele gesprekken stel ik als jouw behandelaar vast of er inderdaad sprake is van een stoornis waarvan de behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht er toch geen sprake zijn van een stoornis, dan worden de eerste diagnostische consulten nog wel vergoed.

 

Contractering:

Voor het jaar 2024 heeft de praktijk contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars en hun respectievelijke merken:
 

  • A.S.R. (A.S.R. , a.s.r. ik kies zelf)
  • Aevitae (Eucare, care for life)
  • Achmea (Zilveren Kruis, christelijke zorgverzekeraar, Interpolis, De Friesland

Ben je aangesloten bij een van de bovengenoemde zorgverzekeraars? 

Het eigen risico van de zorgverzekering wordt eerst aangesproken, waarna bij gecontracteerde zorgverzekeraars 100% van de behandelingskosten wordt vergoed. De facturatie verloopt rechtstreeks via de zorgverzekeraar, waardoor je zelf geen facturen hoeft in te dienen.

 

Ben je aangesloten bij een andere zorgverzekeraar? 

In dit geval intvang je de factuur in eerste instantie zelf (zie pdf betalingsvoorwaarden). Vervolgens kunt je jouw factuur meteen na ontvangst al indienen bij jou zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten, krijg je daarna 60% tot 100% van de factuur door jouw verzekeraar vergoed. Het tarief wordt bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook hiervoor zie de pdf met concrete tarieven:

Contractering vanaf 2025:

Mijn praktijk levert psychologische zorg die wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Het eigen risico van de zorgverzekering wordt eerst aangesproken, waarna bij gecontracteerde zorgverzekeraars 100% van de behandelingskosten wordt vergoed. De facturatie verloopt rechtstreeks via de zorgverzekeraar, waardoor je zelf geen facturen hoeft in te dienen.

Voor het jaar 2025 heeft de praktijk contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars en hun respectievelijke merken:
 

  • Menzis (Menzis, Anderzorg, HEMA, VinkVink)
  • A.S.R. (A.S.R. , a.s.r. ik kies zelf)
  • Aevitae (Eucare, care for life)

 

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.